Багато колег після переходу на Exchange 2010 просять мене пояснити різницю між пунктами Disable (відключити) і Remove (видалити) ящик в консолі Обмін Управління Консоль.

Як ви бачите, в консолі Exchange Management Console при виборі ящика в панелі доступних дій доступні два завдання: Вимкнути і Видалити.

 Вимкнути і Вилучити поштову скриньку в Exchange 2010

Що ж виконують дані дії:

  • Вимкнути – видаляє атрибути Exchange у користувача домену, і залишає обліковий запис користувача в Active Directory. Відключений поштову скриньку користувача залишається в базі поштових скриньок Exchange до закінчення терміну зберігання, після чого він автоматично видаляється.
  • Видалити – видаляє скриньку користувача і його обліковий запис з Active Directory

На жаль, деякі адміністратори помилково припускають, що опція Disable служить для тимчасового відключення ящика у користувача, а Remove – видаляє лише сам ящик, а не аккаунт користувача.

Якщо ви відчуваєте труднощі при використанні цих команд в графічній консолі Exchange 2010, користуйтеся краще командами Exchange Management Shell.

  • Enable-Mailbox – створюємо mailbox існуючому користувачеві, і Disable-Mailbox – видаляємо Exchange користувальницької учетке
  • Нова поштова скринька – створить нового користувача AD і поштову скриньку для нього, і Видалити поштову скриньку – видаляємо одночасно і поштову скриньку і користувача в домені.

Необхідно чітко запам’ятати, що Вимкнутице більш безпечне дію, тому що в будь-який момент ви можете перепідключити (відновити зв’язок) Ящик до користувача. У тому випадку, якщо ви видалите ящик і обліковий запис, доведеться відновлювати учетку з кошика AD, а ящик з резервної копії поштової бази.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *